Onze grote kracht bestaat uit:
– Doordat we onze eigen apparatuur gebruiken, is deze bekend en altijd beschikbaar. Wij zijn niet alleen de operator, maar ook de technicus van het station
– Wij zijn bekend met het opzetten van een station op een andere locatie dan thuis, met tijdelijke antennemasten en onafhankelijke spanningsvoorziening (accu of eigen generator)
– Deze zelfde apparatuur kan ook vanaf thuis gebruikt worden, onafhankelijk van het lichtnet
– We zijn bekend met de situatie in onze eigen omgeving en oefenen daar ook regelmatig
– We zijn woonachtig en inzetbaar over Zeeland tot aan Bergen op Zoom
– Er is 24/7 een piketdienst bereikbaar voor een snelle coördinatie
– Er is een intensieve samenwerking met onze Belgische collega’s in Knokke-Heist waardoor niet alleen een directe link naar Knokke mogelijk is, maar ook de bijstand cq aflossing in Zeeuws Vlaanderen gewaarborgd is. De leden van DRCO in Zeeland / West-Brabant en B-EARS in Knokke-Heist oefenen regelmatig samen, soms ook met DARES.

Onze technische kennis stellen wij ook beschikbaar aan derden. Zo waren wij al meerdere keren Rijkswaterstaat behulpzaam bij het uitpeilen van storingen in marifoonzenders. Tevens wordt de kennis van DRCO leden ingezet voor technische ondersteuning bij grootschalige evenementen bij Omroep Zeeland

De inzet van Delta Radio Communicatie Ondersteuning voor “echte calamiteiten” vindt altijd plaats via de Calamiteiten Coördinator van Veiligheidsregio Zeeland, maar voor informatie kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.